השאלה…

שאלה:

"לפני כשלוש שנים, הלכתי ברחוב, לא שמתי לב שהיה מעין בור ברחוב של אבנים משתלבות, הרגל שלי נתקלה בבור, עפתי קדימה, ניסיתי לבלום את הנפילה עם היד והיא נשברה. לא עשיתי עם זה כלום ולא תבעתי אבל עד היום יש לי כאבים והגבלה ביד שנשברה מאז התאונה. עדיין אוכל לתבוע? "

תשובה:

נשמע שכן! תביעת נזקי גוף מתיישנת בתוך שבע שנים מיום התאונה. כלומר, אם המקרה היה לפני כשלוש שנים, ועד היום עדיין ניכר נזק משמעותי בעקבות התאונה, בהחלט שניתן לתבוע גם היום, מבחינת זמני ההתיישנות. מבחינת חוזק התביעה, במידה שבסמוך לאחר התאונה (ביום-יומיים לאחריה) הלכת להיבדק אצל רופא, ונכתב בחומר הרפואי שניזוקת עקב התאונה, ובנוסף, במידה שיש ראיות להוכחת רשלנות העירייה – כלומר – תמונות של הבור ברחוב או עדים שיוכלו להגיע להעיד על הבור – יש סיכוי טוב שניתן לתבוע את העירייה. 

בתביעות נזיקין, יש להוכיח שני פרמטרים חשובים: 1 – את הרשלנות. 2 – את הנזק. כמו כן – חובה להוכיח שהנזק נגרם בגלל הרשלנות – ובשפה המשפטית הדבר נקרא "קשר סיבתי". למשל, אדם נפל ברחוב וניזוק בגופו, בגלל שאיבד שיווי משקל וקיבל סחרחרות – אף על פי שנפל וניזוק, אין עילת תביעה נגד העירייה כי הוא נפל עקב סחרחורות ולא בגין רשלנות כלשהיא. לעומת זאת, אדם שנפל ברחוב בגלל שנתקל בבור ברחוב, נפל וניזוק בגופו, כאן כן תיתכן עילת תביעה – שבגלל רשלנות העירייה שלא תיקנה את הבור, לא גידרה ולא הזהירה מפני בור ברחוב, אדם נחבל וניזוק. חשוב לזכור שמיד עם קרות תאונה, יש לגשת למוקד רפואי ולבדוק מיידית מה הנזק שנגרם לגוף, וכמו כן, יש לספר לרופא במדויק איך קרתה התאונה ולוודא שתיאור התאונה נרשם במסמך הרפואי הראשוני. כמו כן, חשוב מאוד לקחת טלפונים ושמות של עדים שנכחו במקום. נכון שבעת תאונה, אנחנו לא חושבים על הדברים הללו, אבל אפשר לבקש מעד שירשום עבורך את פרטיו וישים בתיקך וכו'. בנוסף, חשוב מאוד לצלם את המפגע שבגללו נחבלת וניזוקת מקרוב וגם מרחוק, על מנת שבעתיד ניתן יהיה להוכיח את רשלנות העירייה או הגוף המתרשל. 

כפתורי שיתוף – 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email

מידע לגבי תאונות דרכים

ראיון עם עו"ד ריול עדיקה העוסקת בדיני נזיקין ברדיו ׳קול ברמה׳ עם דנה ורון בתכנית ׳דנה בסוגיה׳ ששודר ב 12/10/21 https://rivalaw.co.il/wp-content/uploads/2021/10/rival.mp4

קרא עוד »
דילוג לתוכן