ש', פנסיונרית בת 73, הלכה לתומה בירושלים בכדי לקנות מתנות לנכדיה, ביחד עם אחד מהנכדים שהלך איתה. למרבה הצער, נתקלה ש' בבור ברחוב. רגלה של ש' נכנסה בתוך הבור, נגרמה לה חבלה בקרסול וכמו כן כאשר ניסתה ש' לבלום את הנפילה, הושיטה ידיה לפנים ותוך כדי כך נשברה כף ידה השמאלית. בעקבות כך הייתה מושבתת ש' במשך מספר שבועות.
ש' השכילה מיד לאחר התאונה לבקש מהנכד שלה שהיה איתה, לצלם את הבור שהיה ברחוב.
משרדנו הגיש דרישה לעיריית ירושלים ולאחר ניהול התיק מולם, בסופו של יום, קיבלה ש' פיצוי בסך של 65,000 ₪. בנוסף, התקבלה תביעת סיעוד שהוגשה לביטוח לאומי, וש' קיבלה גם גמלת סיעוד מהמוסד לביטוח לאומי, בנוסף לפיצוי שהתקבל מעיריית ירושלים.
שימו לב, אם חלילה נפגעתם ברחוב, חשוב מאוד לתעד את המפגע שהיה ברחוב בזמן אמת או בסמוך לאחר התאונה וכמו כן חשוב ללכת להיבדק מיידית.
בתביעות נזיקין, יש להוכיח שני פרמטרים חשובים: 1 – את הרשלנות. 2 – את הנזק. כמו כן – חובה להוכיח שהנזק נגרם בגלל הרשלנות – ובשפה המשפטית הדבר נקרא "קשר סיבתי". למשל, אדם נפל ברחוב וניזוק בגופו, בגלל שאיבד שיווי משקל וקיבל סחרחרות – אף על פי שנפל וניזוק, אין עילת תביעה נגד העירייה כי הוא נפל עקב סחרחורות ולא בגין רשלנות כלשהיא. לעומת זאת, אדם שנפל ברחוב בגלל שנתקל בבור ברחוב, נפל וניזוק בגופו, כאן כן תיתכן עילת תביעה – שבגלל רשלנות העירייה שלא תיקנה את הבור, לא גידרה ולא הזהירה מפני בור ברחוב, אדם נחבל וניזוק. חשוב לזכור שמיד עם קרות תאונה, יש לגשת למוקד רפואי ולבדוק מיידית מה הנזק שנגרם לגוף, וכמו כן, יש לספר לרופא במדויק איך קרתה התאונה ולוודא שתיאור התאונה נרשם במסמך הרפואי הראשוני. כמו כן, חשוב מאוד לקחת טלפונים ושמות של עדים שנכחו במקום. נכון שבעת תאונה, אנחנו לא חושבים על הדברים הללו, אבל אפשר לבקש מעד שירשום עבורך את פרטיו וישים בתיקך וכו'. בנוסף, חשוב מאוד לצלם את המפגע שבגללו נחבלת וניזוקת מקרוב וגם מרחוק, על מנת שבעתיד ניתן יהיה להוכיח את רשלנות העירייה או הגוף המתרשל.