עורך דין רשלנות רפואית שיניים
תביעות רשלנות רפואית שיניים הינו תת תחום בתוך תביעות של רשלנות רפואית רבתי.
רוב טיפולי השיניים במדינת ישראל אינם מכוסים במסגרת חוק ביטוח הבריאות הממלכתי, דהיינו שהם לא נכללים בתוך סל הבריאות. בישראל למעלה מ – 12,000 רופאי שיניים, והיד עוד נטויה. לאור זאת, לא פעם מתרחשת רשלנות רפואית בטיפולי שיניים.
קיימות עילות שונות לתביעות בגין רשלנות רפואית בטיפולי שיניים, הבולטות מבינן –
טיפול ללא קבלת הסכמה מדעת –
בדומה לתביעות רשלנות רפואית אחרות – כל טיפול רפואי חייב להתקיים לאחר קבלת הסכמה מדעת של המטופל. כך גם רופא השיניים חייב להסביר למטופל את האפשרויות העומדות בפניו לפני קבלת הטיפול, בהתאם לאבחנה הרפואית. בשונה מתביעות רשלנות רפואית אחרות, בתביעת רשלנות רפואית שיניים, על פי רוב, אין המדובר בטיפולים מצילי חיים שהם טיפולי חירום, ולכן ההסכמה מדעת צריכה להיות מלאה וברורה כך שלא תשתמע לשתי פנים.
טיפול שחורג מתחום התמחות ספציפי –
בתוך ענף רפואת השיניים, קיימים מספר רב של תתי תחומים, בינם – אורתודנטיה (יישור שיניים בעיקר), אנדודונטיה (בעיקר מחלות שורש), פריודונטיה (בעיקר מחלות חניכיים, ניתוחי חניכים והיגיינת הפה), רפואת הפה, כירורגיית פה ולסת, שיקום הפה ועוד.
לא כל רופא שיניים מתמחה בכל ההתמחויות. כל התמחות דורשת לימודים ספציפיים והסמכה ספציפית בתת התחום- תת התמחות.
במצב שבו רופא שיניים מבצע במטופל טיפול אשר חורג מגדר הסמכות המקצועית שלו, הוא לא הודיע זאת למטופל ונגרם נזק, ככל הנראה יהיה מדובר ב"קייס" של רשלנות רפואית בטיפולי שיניים.
רשלנות רפואית תוך כדי הטיפול עצמו –
כמו בתביעות רשלנות רפואית אחרות, גם בתביעה בגין רשלנות רפואית בטיפולי שיניים, באם רופא השיניים חרג מגדר הטיפול הסביר בנסיבות המקרה, ונגרם נזק, ייתכן שמדובר ב"קייס" של רשלנות רפואית בטיפולי שיניים.
נפגעתי כתוצאה מרשלנות רפואית בטיפולי שיניים, האם אקבל מיליון שקלים כפיצוי?
התשובה היא ככל הנראה שלא. יש לציין כי הפסיקה בישראל בתביעות רשלנות רפואית בטיפולי שיניים אינה מגיעה, על פי רוב, לסכומי עתק של מיליונים (בניגוד לתביעות רשלנות רפואית אחרות), בעיקר מאחר שתקנות קביעת דרגת הנכות בדין הישראלי, מקנות אחוזי נכות נמוכים בגין פגיעה בשיניים (כך למשל אבדן שן בודדת שאינה ניתנת לשיקום מקנה חצי אחוז נכות 0.5%, ואבדן שן שניתנת לשיקום מקנה רבע אחוז נכות 0.25%). עם כל הפגיעה האסתטית שבדבר ועם כל הצער ועוגמת הנפש הכרוכים בכך, יש להידרש לכך שלא יהא מדובר, על פי רוב, בתביעה שבגינה יתקבלו פיצויים בשיעורים של מיליוני שקלים.
חוות דעת מומחה –
לשם הגשת תביעה לבית המשפט, לפי תקנות סדר הדין האזרחי, קיימת חובה להגישה ביחד עם חוות דעת של מומחה רפואי, שבה רופא מומחה יכתוב באופן חד משמעי שהתקיימה רשלנות רפואית בטיפול השיניים. הרופא שכותב את חוות הדעת חייב להיות מומחה ספציפי בתחום שלגביו טוען הנפגע שהייתה רשלנות.
התיישנות –
ההתיישנות הינה בתוך 7 (שבע) שנים מהיום שבו אירע הטיפול הרשלני. אם מדובר בקטין – בתוך 7 (שבע) שנים מהיות הקטין בגיר – כלומר בתוך 7 (שבע) שנים מגיל 18 – דהיינו עד לגיל 25 (עשרים וחמש).
במקרה של רשלנות רפואית בטיפולי שיניים יש לפנות לעורך דין שמבין ובקיא בתחום – עורך דין רשלנות רפואית שיניים. כמו כן, יש להעביר לעורך הדין את כל החומר הרפואי, צילומי השיניים והקבלות על הטיפולים שהתקבלו.