עורך דין לתאונות עבודה

עורך דין תאונות עבודה

תאונת עבודה היא תאונה שקרתה תוך כדי ועקב העבודה. גם תאונה בדרך לעבודה ובדרך ממנה, תיחשב כתאונת עבודה. כמו כן, גם תאונת דרכים בדרך לעבודה או בדרך מהעבודה, או במהלך העבודה כחלק ממנה, גם תיחשב כתאונת עבודה.

 

הטיפול בתאונת עבודה הינו מורכב ועשויים להיות מספר סוגים שונים של תביעות בגין תאונת עבודה, לפיכך יש לפנות לעורך דין נזקי גוף – שבקיא ומבין בתחום נזקי הגוף

תאונות בעבודה
את מי תובעים?

1. 

תביעה למוסד לביטוח לאומי

כאשר ארעה תאונת עבודה, יש להגיש למוסד לביטוח לאומי תביעה לקבלת דמי פגיעה והודעה על פגיעה בעבודה על מנת שהתאונה תוכר שם כתאונת עבודה. 

כדאי ומומלץ כבר בשלב הגשת הטופס הראשוני לביטוח הלאומי, להיעזר בעורך דין שמבין בתחום, זאת מאחר כי התביעה עלולה להידחות מטעמים פרוצדורליים, כאשר חשוב מאוד למלא את התביעה למוסד לביטוח לאומי באופן מדוקדק ולא להחסיר פרטים ו/או מסמכים נלווים לה, אשר עורך דין שמבין בתחום ער להם. 

במידה שהתאונה הוכרה כתאונת עבודה, ניתן בשלב שני להגיש תביעה נוספת לקבלת דרגת נכות, או אז, לרוב, יזומן הנפגע לוועדה רפואית שתקבע את דרגת נכותו בגין ובעקבות תאונת העבודה.

לוועדה כדאי להגיע עם עורך דין שמבין בתחום, שנכנס עם הנפגע לוועדה ומייצג אותו בה. 

משרדנו מתמחה בתחום נזקי גוף, בין היתר, ומלווה את הנפגע מרגע פתיחת התיק ועד לסופו, לרבות ייצוג בוועדות רפואיות ובכל ההליך המורכב אל מול המוסד לביטוח לאומי.

עורך דין לענייני תאונות עבודה

2. 

תביעה כנגד המעביד

ברוב המקרים, נגרמה תאונת העבודה בגין התרשלות של המעביד. 

במידה שקיימת התרשלות שכזו, ניתן לתבוע בתביעה נוספת ונפרדת גם את המעביד שהתרשל, במידה שקיים קשר סיבתי בין ההתרשלות לבין אירוע קרות התאונה. 

חרף אי הנעימות הכרוכה בהגשת תביעה כנגד מקום העבודה, יש לציין כי לרוב המעבידים קיימת פוליסת ביטוח, שמבטחת את העובדים בדיוק במקרים כאלו, שעשויה לכסות באופן חלקי או מלא את חבות המעביד.

רצוי לפנות לעורך דין נזקי גוף שמבין ובקיא בתחום.

תאונות עבודה

3. 

תביעה לפי פוליסת תאונות אישיות  
במקרים רבים, לעובדים קיימת בנוסף, פוליסת תאונות אישיות, באופן פרטי או דרך מקום העבודה, אשר גם בגינה ניתן לרוב, בהתאם לתנאי הפוליסה, לתבוע. 

על הנפגע בתאונה לברר אם קיימת לו פוליסה שכזו. להרחבה בעניין תביעה לפי פוליסת תאונות אישיות

התיישנות

1. את התביעה למוסד לביטוח לאומי יש להגיש בתוך שנה מיום התאונה, אחרת זכאות הנפגע עלולה להיפגע. 

2. התביעה הנזיקית כנגד המעביד מתיישנת בתוך שבע שנים מיום התאונה. 

3. תביעה לפי פוליסת תאונות אישיות מתיישנת בתוך שלוש שנים מיום התאונה.

קיזוזים

יש לשים לב כי כל גמלה שהתקבלה לנפגע מביטוח לאומי, תקוזז מהתביעה הנזיקית כנגד המעביד ו/או חברת הביטוח. כאשר מדובר בתאונת עבודה שהיא גם תאונת דרכים – יקוזזו הגמלאות שנתקבלו מהביטוח הלאומי מסכום הפיצוי שיתקבל בגין תאונת הדרכים, שהי גם תאונת עבודה.
לרוב אין כפל גמלאות (למעט מקרים מיוחדים הקבועים בחוק). גם בשל כך רצוי לפנות לעורך דין נזקי גוף שבקיא בתחום.

נפגעתי בתאונת דרכים, כיצד לפעול?

1. לדווח באופן מיידי למעביד על התאונה

2. לתעד את קרות התאונה – לרשום פרטי עדים לתאונה, לצלם את מקום התאונה ואת הפגיעה בתאונה

3. לשמור את כל החומר הרפואי, לרבות דיסקים של בדיקות

4. יש לשמור את כל הקבלות על הוצאות רפואיות ופארא רפואיות, הוצאות על ניידות,
הוצאות על קבלת עזרת אחרים, וכן לשמור כל קבלה שקשורה להוצאה שנגרמה בגים ובעקבות התאונה

5. אם התאונה הינה תאונה קשה –
יש לזמן למקום חוקר של משרד העבודה הרווחה והשירותים החברתיים, ולקבל את דו"ח החקירה

6. יש לפנות לעורך דין תאונות עבודה שבקיא ומבין בתחום לקבלת ייעוץ וייצוג משפטי

 

  

שכר טרחת עורך דין בתאונת עבודה

שכר טרחת עורך דין נזקי גוף בתאונת עבודה, לרוב יילקח באחוזים מסכום הפיצוי הסופי, ובנוסף יילקח סכום סמלי עבור פתיחת התיק.

שכר הטרחה בתביעה אל מול המוסד לביטוח הלאומי הוגבל בחוק, להלן דף המידע שמפורסם באתר המוסד לביטוח לאומי לעניין שכר טרחת עורך דין בייצוג בביטוח הלאומילהרחבה בעניין – ראה בדף "הידעת

עורך דין נזקי גוף

המשפט האזרחי כולל בתוכו תחומים רבים ושונים. בתוך המשפט האזרחי קיים תחום רחב בפני עצמו – תחום הנזיקין. נדרשת מומחיות בתחום הנזיקין מכיון שמדובר בתחום מורכב בתוך המשפט האזרחי. בתוך תחום הנזיקין קיים תת תחום  – נזקי גוף. כל אדם שנפגע בגופו כתוצאה מתאונת עבודה, תאונת דרכים, רשלנות רפואית ועוד – רצוי כי ייוועץ עם עורך דין נזקי גוף אשר יוכל לטפל בתיק של הנפגע באופן שבו יתקבלו פיצויים בצורה האופטימלית והמקצועית ביותר בכל מקרה ומקרה לגופו.  

 

תחומי עיסוק נוספים:

 רשלנות רפואית | תאונות דרכים | תאונות עבודה | תאונות ברחוב | תביעות ביטוח | צוואות וירושה | ייפוי כוח מתמשך | תאונות אישיות תלמידים | ביטוח לאומי – מיצוי זכויות

 

דילוג לתוכן