ניתוח פלסטי לא לטעמך? לא תמיד ניתן לתבוע…
למרות שאני מייצגת תובעים (ועושה זאת באהבה ובאמביציה רבה), המאמר הבא נועד להציג גם פאן אחר של תביעות נזיקין שהוא לאו דווקא הצלחה, על מנת להראות לציבור הרחב גם את הצד השני של המטבע.
בתביעות נזיקין, על קצה המזלג, במיוחד כאשר מדובר בתביעות של רשלנות רפואית בתחום הפלסטיקה, יש לשים לב לעניין החוזר בתביעות הללו – כי נראות המנותח/ת ו תוצאות הניתוח הפלסטי הינן על פי רוב, עניין סובייקטיבי, או כמו הפתגם הידוע: "על טעם ועל ריח אין להתווכח".
כלומר, תוצאות של ניתוח פלסטי בעיני אחת יכולות להיראות נהדרות, כאשר בעיני אחרת, הניתוח ייראה ככושל. לאור בעיה מובנית זו הטמונה בניתוחים פלסטיים, יש לבחון את הקייס המשפטי היטב היטב בטרם שיוצאים לדרך.
כך למשל, בפסק דין שניתן לאחרונה בבית המשפט בתל אביב – תא (ת"א) 16067-12-15 פלונית נגד דב קליין – דובר בתביעה נגד ד"ר דב קליין בעקבות ניתוח פלסטי שביצע בתובעת (אפשר לומר במאקרו שמדובר בסוג של ניתוח פנים). התובעת לא הייתה מרוצה מתוצאות הניתוח, והוגשה תביעת רשלנות רפואית.
התיק התנהל בבית המשפט בתל אביב במשך כארבע שנים, במהלכו הובאו חוות דעת מטעם הצדדים, כאשר כל צד הביא חוות דעת של מומחה רפואי מטעמו בתחום הכירורגיה הפלסטית, על מנת לבסס את טענותיהם בדבר קיומה או קיומה של רשלנות רפואית.
בסופו של יום, בית המשפט דחה את התביעה, ולא זו אף זו, פסק בית המשפט כי על התובעת לשלם סכום של 20,000 ₪ (עשרים אלף ₪) בגין הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד של הצד השני:
"…
סוף דבר:
- דין התביעה להידחות.
- בשים לב לאמור לעיל, תשלם התובעת לנתבע הוצאות המשפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של
20,000 ₪.
סכום זה ישולם בתוך 30 יום מהיום, שאם לא כן יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית
כדין מהיום ועד למועד התשלום המלא בפועל…".
בית המשפט עוד קבע כי :
"… המסקנה מכלל האמור היא כי ישנה חוסר הלימה בין ציפיות התובעת מהניתוח לבין התוצאות הסופיות של הניתוח. ודוק, הראיות מצביעות על כך שהתובעת קיבלה הסברים מקיפים על טיב ההליך והיקפו מספר פעמים בטרם ביצוע הניתוח.
ככל שלא הייתה שבעת רצון מן התכנון המיועד יכלה לשטוח טענותיה בכל אחת מן הפגישות הטרום ניתוחיות ולחילופין יכלה להודיע כי אינה מוכנה לעבור את הניתוח במתכונתו הנוכחית ובהתאם- לתור אחר מנתח אחר…".
במילים אחרות – לתובעת היו ציפיות להיראות בצורה מסויימת לאחר הניתוח, אך אפשר לומר שהיא התאכזבה מתוצאותיו. בית המשפט השתכנע שהתובעת קיבלה הסברים מקיפים וכוללים לגבי הניתוח, כמה פעמים, עוד לפני הניתוח, ובין היתר נפסק כי התובעת יכולה הייתה לומר לרופא את טענותיה עוד בטרם הניתוח ולומר לו שהיא אינה מוכנה לעבור את הניתוח לפי התכנית שהוצגה לה, וכמו כן, יכולה הייתה היא לחפש מומחה אחר.
לאור האמור לעיל, יש להידרש לסוגיה הנ"ל, בדבר רשלנות רפואית בניתוחים פלסטיים. הדבר איננו פשוט כלל ועיקר, וכאמור, קיימת בסוגיה זו פרובלמה מובנית. לפיכך, כאשר מדובר ברשלנות רפואית בתחום הפלסטיקה, יש לפנות לעורך דין רשלנות רפואית שמבין בתחום ומכיר את המטריה על בוריה.
מאחלת לכולכם להיות יפים מבחוץ אך יותר מכך מבפנים, עם או בלי ניתוחים פלסטיים והעיקר שתאהבו את עצמכם!